Korjausakentaminen

  Korjausrakentaminen  tarkoittaa olemassa olevan rakennuksen korjaamista tai muuttamista. Korjausrakentamisessa eli saneerauksessa korjataan tai huolletaan kiinteistön rakenteita, laitteistoja tai pintoja.


  Saneeraus voi olla kohteensa, luonteensa tai kokoluokkansa puolesta peruskorjausta, perusparannusta, uudistamista, lisärakentamista, konservointia, entistämistä tai rekonstruointia.


  Korjausrakentamiseen on haettavissa kiinteistön koosta ja käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia avustuksia.


  Energiansäästö


  Uudet energiamääräykset ohjaavat energiatehokkaampaan rakentamiseen eli ns. matalaenergiarakentamiseen. Uudet määräykset nostanevat rakentamiskuluja 2-6% aikaisempaan nähden. Keskeisimmät muutokset:

  -          Seinien eristepaksuus nousee 160 mm:stä 280 mm:iin

  -          Lämpöläpäisevyyttä tarkoittavat U-arvot pienenevät


  Energiamääräykset tiukkenevat seuraavan kerran vuonna 2012.


  Energiatodistus


  Energiatodistus auttaa kuluttajia vertailemaan tuotteiden energiatehokkuutta, jolloin myös rakennusten energiankulutusta voi vertailla kodinkoneista tutun nuolitarran avulla. Energiatodistus vaaditaan kaikilta uudisrakennuksilta. Vuoden 2009 alusta alkaen energiatodistus on vaadittu olemassa olevilta kiinteistöiltä niitä tai niiden tiloja myytäessä tai vuokrattaessa. Pientaloille ja enintään kuuden asunnon taloyhtiöille tarkoitettu pienten asuinrakennusten energiatodistus on vapaaehtoinen. Taloyhtiöissä on käytössä isännöitsijäntodistukseen sisältyvä energiatodistus.


  Eristäminen


  Yleisin korjausrakentamisen energiatehokkuustoimenpide on eristäminen. Eristystekniikka ja –materiaalit ovat aina kohdekohtainen ja siihen vaikuttaa paitsi rakennus myös asukkaiden omat arvot ja mieltymykset.


  Ikkunat


  Ikkunoiden vaihtaminen on eräs tapa saada rakennuksesta energiatehokkaampi. Aina ei ole kuitenkaan tarpeellista vaihtaa koko ikkunaa. Ikkunoihin voidaan asentaa jälkiasennuksena erilaisia lisäruutuja ja kalvoja, joilla lämpöhäviötä ja vedontunnetta voidaan vähentää. Erityisesti vanhoissa ikkunoissa oikea talvitiivistäminen on avainasemassa.

   

  Korjausrakentaminen on aina tapauskohtaista. Yhtä yleissääntöä ei voi käyttää kaikkiin kiinteistöihin. Tervetuloa Vintilään keskustelemaan juuri sinun korjausrakennustarpeestasi. Autamme myös tarvittaessa erilaisten lomakkeiden ja hakemusten täytössä.

  Uutiset

  Hyvää kesää!

  Vintilä sulkee ovensa nykyisessä osoitteessaan. Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein hyvää ja lämmintä kesää!
  PALAUTE